بعد از بررسی کردن تعدادی از آگهیهای استخدام برای کارشناس تولید محتوا تصمیم گرفتم تا مقالهای با هدف تبیین ویژگیها و مهارتهای لازم برای استخدام کارشناس تولید محتوا بنویسم.
انتظارات کارفرمایان از کارشناس تولید محتوا
دلیل پرداختن به این موضوع برای من این است که متوجه شدهام در بسیاری از آگهیها، انتظارات غیر واقعی، نامرتبط، بیش از اندازه و حتی گاهی هم انتظارات بسیار کمی از یک کارشناس تولید محتوا در نظر گرفته شده است. در واقع نامتعادل بودن خواستههای کارفرمایان از کارشناس تولید محتوا، مسالهای است که میخواهم در این مقاله آن را بررسی کنم و برای رسیدن به یک تعادل واقعی از انتظارات، راهکار ارائه بدهم.
پیش از هر چیز میخواهم چند نمونه از انتظارات نامتعادل را بررسی کنم:
انتظارات بیش از حد از یک کارشناس تولید محتوا
- تسلط به طراحی گرافیکی
- تسلط به تصویرسازی و Photoshop , Illustrator
- تسلط به تدوین فیلم، ویرایش و ویدیو
- مسلط به ساخت انیمیشن
- سناریوپردازی
- مدیریت کمپینهای تبلیغاتی شبکههای اجتماعی
- مسلط به ساخت اینفوگرافی
- تسلط به تایپ فارسی و انگلیسی
- تسلط کامل به مفاهیم بازاریابی و تبلیغات
- توانایی پشتیبانی و پاسخگویی به مشتریان
- توانایی برگزاری ورکشاپ
- توانایی افزایش فالوور در اینستاگرام، لینکدین و تلگرام
- توانایی نگارش مقاله به زبانهای فارسی و انگلیسی
- توانایی تولید محتوای جذاب و خلاقانه
- توانایی نوشتن کپیهای انحصاری و خاص
- انجام تمام مربوط به سایت و فروشگاه آنلاین
- توانایی ورود اطلاعات به سایت و پاسخ به امور مشتریان
- داشتن تواناییهای روابط عمومی
- توانایی تدوین استراتژی محتوا، تقویم و برنامه بازاریابی دیجیتال
- مسلط ویراستاری
- توانایی برگزاری رویداد و همایش
- مسلط به طراحی سایت
- مسلط به SEO پیشرفته
- توانایی لینکسازی و بکلینکسازی
- توانایی کار با KPI
- توانایی ارائه گزارشهای ادواری
- توانایی آنالیز کلمههای کلیدی
- توانایی تولید موشنگرافی
- توانایی انتخاب کلمههای کلیدی
- توانایی عکاسی صنعتی و عکاسی از محصول
- داشتن دوربین عکاسی حرفهای
- مسلط به طراحی کاتالوگ، بروشور و پوستر
- مسلط به ساخت هویت بصری و هویت برند
- مسلط به google adwords, google webmaster, google analytics
به جرات میتوان گفت که در چنین آگهیهایی انتظارات کارفرما از تمام گروههای تصویرسازی، فیلمسازی، کارشناس SEO، تیم بازاریابی دیجیتال، مدیر محتوا، ویراستار، گروه پشتیبانی، گروه روابط عمومی، کپیرایتر، مترجم، مدیر شبکههای اجتماعی و … گنجانده شده است.
انتظارات کمتر از حد از یک کارشناس تولید محتوا
- توانایی نویسندگی
- تسلط به ترجمه از زبان انگلیسی
- آشنا به شبکههای اجتماعی
واضح است که داشتن این انتظارات اندک از کارشناس تولید محتوا، کافی نیست و این داشتن تواناییها برای یک کارآموز تولید محتوا کافی است نه کارشناس.
با توجه به این که عمدتا حقوق کارشناس تولید محتوا در هر دوی این آگهیها یکسان است، بنابراین میتوان گفت تعادلی در انتظارات از کارشناس تولید محتوا وجود ندارد.
انتظارات نامتعادل از کارشناس تولید محتوا ناشی از چیست؟
شغل کارشناس تولید محتوا و شاخههای مرتبط به آن، شغلی نسبتا تازه است؛ چرا که مدام به زیرشاخههای آن افزوده میشود. دلیل افزایش زیرشاخهها، آشنایی و شناخت هر چه بیشتر بازار نسبت به محتوا است. محتوا مقولهای پویا است که روزبهروز به گستردگی آن افزوده میشود.
گروهی از کارفرمایان به اهمیت محتوا و فرایند آن آگاهی دارند، از این رو میکوشند تا انتظارات معقولی از یک کارشناس تولید محتوا داشته باشند، این گروه همان گروهی هستند که تفکر تخصصمحور دارند و به این درک رسیدهاند که همانطور که نمیتوانند از یک توسعهدهنده نرمافزار، انتظار انجام کارهای منشی را داشته باشند، از کارشناس تولید محتوا هم نمیتوانند انتظار تدوین فیلم و ساخت موشنگرافی داشته باشند. بنابراین سعی میکنند انتظارات معقولی داشته باشند و به جای استخدام یک نفر که بتواند کارهای تخصصی چندین گروه و متخصص را انجام دهد، به راهکارهای دیگری روی آورند، راهکارهایی مانند تیمسازی، استخدام مشاور، برونسپاری و … .
اگر میخواهید با چگونگی استخدام کارشناس تولید محتوا بیشتر آشنا شوید،خواندن مقاله زیر را به شما پیشنهاد میکنم:
استخدام تولید کننده محتوا چرا و چگونه؟
از این گروه کارفرمایان که بگذریم، میپردازیم به گروه اول. یعنی کارفرمایانی که انتظارات بیش از حدی از یک کارشناس تولید محتوا دارند.
این گروه عمدتا شناختی از تولیدمحتوا و فرایند انجام آن ندارند؛ چرا که نمیدانند برای تولید محتوا، یک کارشناس به چه نوع دانش و تخصصی نیاز دارد. این گروه از کارفرمایان حتی نمیدانند که محتوا انواع گوناگونی دارد که دربرگیرنده محتوای متنی، محتوای تصویری، صوتی و … است و هر کارشناس و متخصصی، به صورت عادی فقط میتواند در یکی از این انواع، تخصص داشته باشد. برای مثال، شاید این نوع از کارفرمایان هیچگاه به این موضوع فکر نکنند که تدوین فیلم و ساخت موشنگرافی کار یک کارشناس تولید محتوا نیست، همچنین این گروه، نمیدانند که برای ارتباط با مشتریان، پاسخگویی و پشتیبانی از آنها، گروههای پشتیبانی، آموزشهای ویژه و طولانی و … میبینند.
یکی از دلایل این موضوع، یعنی داشتن انتظار بیش از حد این است که شرح شغل کارشناس تولید محتوا برای کارفرمایان واضح نیست. دلیل دیگر این است که انواع محتوا و کارکرد آن برای بسیاری از افراد مشخص نیست.
از این رو، بعضی از شرکتهایی که نیاز به نیروی تولید محتوا دارند، در بسیاری از موارد، نیازهای مجموعه خود را نمیدانند و هنوز به نتیجه نرسیدهاند که از محتوا باید چه انتظاری داشته باشند. به همین دلیل فهرستی از توانایی که ذکر شد را از چندین آگهی کپی میکنند و در آگهی خود میگنجانند. بیآن که بیاندیشند که آیا به همه این تواناییها نیاز دارند؟ آیا در تمام این زمینهها فعال هستند؟ آیا اصلا وجود چنین شخصی در مجموعه آنها به نفعشان است؟
از این گروه هم گه بگذریم میرسیم به کارفرمایانی که انتظارات اندکی از کارشناس تولید محتوا دارند، یعنی توان نوشتن، ترجمه و آشنایی با شبکههای اجتماعی.
همه ما میتوان بخوانیم و بنویسیم، در سطحهای متفاوتی با زبان انگلیسی و زبانهای دیگر آشنایی داریم، همچنین بیشتر ما کاربران شبکههای اجتماعی هستیم پس با آنها آشنایی داریم اما آیا همه ما کارشناس تولید محتوا هستیم؟
همه ما میتوانیم مقالات سئومحور، جذاب، تبلیغاتی، مبتنی بر نگارش صحیح و … بنویسیم؟
همه ما میتوانیم ترجمههایی مناسب با ذائقه ایرانی انجام دهیم؟
همه ما میتوانیم پستهایی مناسب با هویت برند مجموعه خود بسازیم و در شبکههای اجتماعی آن منتشر کنیم؟
قاعدتا پاسخ تمام این سوالات نه است!
مجموعهای که نیاز به کارشناس تولید محتوا دارد، باید بداند که این کارشناس، صدای برند است، بنابراین باید از او انتظارات کافی و واقعی داشته باشد تا بتواند محتوای برند را به او بسپارد.
در هر دو وضعیتی که گفته شد، به دلیل نبود تعادل، هیچ کدام از دو نوع کارفرما از بازاریابی محتوایی خود نتیجه نخواهند گرفت؛ چرا که واقعیت رویارویی با مخاطبان محتوا در نگرش آنها جریان ندارد.
کارشناس تولید محتوا چه تواناییهایی باید داشته باشد؟
اگر بخواهیم در فرایند جذب و استخدام کارشناس تولید محتوا به تعادل برسیم و در نهایت از این نیرو و تواناییهایش به نتیجه برسیم، باید پیش از هر چیز واقعبین باشیم، اهداف شرکت را از بازاریابی و تولید محتوا مشخص کنیم، نیازهای مخاطبان خود را بشناسیم، کانالهای انتشار را بررسی کنیم، نیازهای مجموعه خود را شناسایی کنیم و سرانجام بدانیم که از محتوا چه میخواهیم؟
یک کارشناس محتوا، طراح گرافیک نیست، طراح سایت، پشتیبان، منشی، مدیر روابط عمومی، مدیر بازاریابی دیجیتال، کارشناس SEO و … نیست، او فقط یک کارشناس تولید محتوا است.
تواناییهایی کلیدی متعادل برای استخدام کارشناس تولید محتوا
- آشنایی به بازاریابی محتوا
- آشنایی به بازاریابی دیجیتال
- آشنایی با ویرایش ساده تصویر
- مسلط به نگارش صحیح فارسی
- مسلط به ترجمه روان از زبان انگلیسی
- مسلط به نوشتن مقالات سئومحور
- مسلط به یکی از سیستمهای مدیریت محتوا
- مسلط به google webmaster, google analytics
- داشتن خلاقیت در نگارش محتوا
- توانایی جستوجوی اینترنتی
- داشتن اطلاعات عمومی مناسب
ویژگیهای شخصیتی
خلاق، منظم، مسئولیتپذیر و تحلیلگر
اگر واقعبین باشیم، داشتن این ویژگیها برای رسیدن به یک محتوای کاربر و گوگلپسند کفایت میکند و اگر کارشناسی بیش از این تواناییها را در اختیار داشت، برای او مزیت و برتری به شمار میآید و میتواند در برابر ارائه و به کارگیری هر یک از تواناییهای دیگرش، درخواست حقوق و مزایای بیشتری داشته باشد.
اگر شما هم تجربه رویارویی با آگهیهای نامتعادل استخدام کارشناس تولید محتوا یا نظری درباره این مقاله دارید، در ادامه آن را با ما درمیان بگذارید.
12 دیدگاهها
با سلام
مترجمی و تسلط به زبان انگلیسی و نویسندگی خود دو شغل جدا با شرایط متفاوت هستند که شما در انتظارات کمتر از حد از یک کارشناس تولید محتوا قرار دادید! بحث شبکه های اجتماعی هم که دنیای بسیار گسترده ای داره …
در قسمت توانایی های کلیدی هم شما همون انتظارات زیاد دسته اول رو دوباره تکرار کردید!
به نظرم بهتره از شرح وظایف کارشناس تولید محتوا تعریف دقیق تری ارائه بدید
ضمنا این خواسته ها باید با حقوق دریافتی همخوانی داشته باشه که متاسفانه همه ی شرکت ها به دنبال یک همه کاره هستند که با کمترین حقوق دریافتی تمام این کارها رو ارائه بده
سلام دوست من، آشنایی با شبکه اجتماعی چندان مهارت پیچیدهای نیست اگر دقت کنید برای این مهارت فقط نوشته شده آشنایی، نه تسلط زیاد. برای تسلط به ترجمه انگلیسی هم در بسیاری از متنها نیاز ضروری است نه اینکه نویسنده فقط ترجمه کند بلکه از متنهای انگلیسی برای غنیتر کردن متن خود استفاده کند. این از ضروریات هر نویسندهای است. در قسمت توانایی کلیدی هم اگر دقت کنید میبینید که بیشتر مهارتهای غیر ضروری را در حد آشنایی ذکر کردم نه تسلط زیاد. همه کسانی که در دنیای دیجیتال مارکتینگ این روزها فعالیت میکنند با این مهارتها آشنا هستند هر چند ممکن است بر آنها تسلط نداشته باشند.
از توجه و نظر شما سپاسگزارم.
{تواناییهایی کلیدی متعادل برای استخدام کارشناس تولید محتوا
آشنایی به بازاریابی محتوا
آشنایی به بازاریابی دیجیتال
آشنایی با ویرایش ساده تصویر
مسلط به نگارش صحیح فارسی
مسلط به ترجمه روان از زبان انگلیسی
مسلط به نوشتن مقالات سئومحور
مسلط به یکی از سیستمهای مدیریت محتوا
مسلط به google webmaster, google analytics
داشتن خلاقیت در نگارش محتوا
توانایی جستوجوی اینترنتی
داشتن اطلاعات عمومی مناسب
}
خنده دارترین توصیف از یک تولید کننده محتوا رو خوندم…!
مثل اینکه شما هنور فرق توانایی های مربوط به تیم دیجیتال مارکتینگ و تیم تولید محتوا و حتی یک تیم گرافیکی رو نمی دونید. حتی وارد بحث برنامه نویسی وب هم شدید! برای هرتیم حداقل 5 متخصص و کارشناس احتیاج هست. اول انواع محتوا رو به تفکیک ذکر کنین و بعد شرح وظایف رو اعلام کنین.
در کامنت قبلی نوشتید آشنایی با توانایی مربوطه ولی در مقاله تون نوشتید مسلط
این یعنی خودتون هم به چیزی که می نویسین مسلط نیستین
دوست عزیز نمیدونم با برنامه نویسی آشنا هستید یا دیجیتال مارکتینگ هیچ کدوم از موارد ذکر شده هیچ ارتباطی با برنامه نویسی نداره. وبسمتر و آنالیتکیس ابزار کار هر کارشناس محتوا و دیجیتال مارکتر است. سایر مباحث دیجیتال مارکتینگ هم در حد یه آشنایی مختصر برای کارشناس تولید محتوا کفایت میکنه. اگر دقت کنید میبینید که برای گرافیک فقط نوشته آشنایی (یعنی سطح بسیار ابتدایی) با ویرایش ساده تصویر (از این کمتر برای تصویر چه چیزی میتوان انتظار داشت؟) بیشتر کارشناسان محتوا، محتوا را بارگذاری هم میکنند سیستم مدیریت محتوا عمدتا وردپرس است، کار با وردپرس از ابتداییترین مهارتهاست. باقی موارد هم از فرط سادگی و ابتدایی بودن نیازی به بارگویی نیست. اگر کسی که خودش رو کارشناس محتوا میدونه هیچ کدوم از این تواناییها رو نداشته باشه حتی ندونه در کدوم دسته بندی جا میگیرن، مربوط به برنامه نویسی هستن یا صرفا ابزارهای دیجیتال مارکتینگ دلیل نمیشه که دیگران هم این مهارتها رو نداشته باشن.
من با خانم دژبان موافقم، کسی که در زمینه محتوا کار میکنه باید آشنا باشه با مباحث ذکر شده در مقاله
در غیر اینصورت ارزش محتوای تولید شده پایین خواهد بود
همه ما میدانیم هدف اصلی از تولید محتوا چیست، با تولید محتوا میخواهیم که بازار ما رو بشناسه و در نهایت به فروش برسیم در صورت وجود محصول
بنابراین آشنایی با بازار و … لازم است
سلام، وقت بخیر.
بنده به یک همکار جهت تولید محتوا در زمینه آشپزی و قنادی احتیاج دارم، چطور میتونم با افرادی که در این زمینه فعالیت میکنن ارتباط برقرار کنم!! شما سایت یا شرکت مشخصی سراغ دارید؟؟؟
خوب بود. نیاز به اصلاح دارد اما در مجموع خیلی از مطالب مشابه بهتر بود
با تشکر از شما
سلام بنظرم بین تامین کننده محتوا و مدیر تولید محتوا بایستی تفاوت قائل بشیم . متاسفانه در بازار ایران به این ماجرا درست نگاه نمیشه البته دستمزدها در بیشتر شرکت ها خنده داره . مثلا اگه یه تامین کننده محتوا 5 توانایی اجرایی داشته باشم برای هر تخصص آیا حاظر هستن 2میلیون تومان پراخت کنند، سوال دومم اینه که برای مدیر همین شخص چه دست مزدی پیشنهاد میشه.
سلام بله مدیر محتوا با کارشناس و تولید کننده محتوا تفاوت داره.
دستمزدها بسته به میزان تجربه و تسلط فرد و توان مالی شرکت ممکنه متفاوت باشه.
سلام
به نظرم نمیشه یه نسخه واحد تجویز کرد.
هر تیم یا شرکتی با توجه به منابعی که داره دنبال استخدام بهترین نیرو هست.
واقعا خیلی وقت ها تو تیم های کوچیک هر نفر باید چندین مسئولیت رو انجام بده تا کار تیم جلو بره، وگرنه همه با هم بیکار میشن.
بسیار خوب بود .استفاده کردیم.نسبت به مقالات دیگر ساده تر ، خلاصه تر و کاربردی تر بود. تشکر
ممنون از توجه شما